LA TORTUGA FELIZ – Nederlands

- Een betaalbaar vrijwilligersproject om zeeschildpadden te beschermen in Costa Rica.

 

De Schildpadden

Stropers, visnetten, vervuiling en andere bedreigingen zijn de oorzaak van een alarmerende daling van zeeschildpadden die eieren komen leggen op de stranden van Costa Rica. Vooral de schildpadden die aankomen op het strand (9 km), op de plek van ons project worden ernstig bedreigt. Dit strand wordt namelijk op geen enkele manier beschermd, waardoor de zeeschildpadden worden blootgesteld aan alle mogelijke bedreigingen. De inspanningen van de La Tortuga Feliz vrijwilligers spelen een zeer belangrijke rol bij het veranderen van deze situatie. Zij zorgen er samen met de lokale bevolking voor dat de schildpadden die op het strand komen worden beschermd en dat ze rustig hun eieren kunnen leggen zonder de zorg dat ze gestroopt worden.

Help mee, wordt vrijwilliger!

Het project

La Tortuga Feliz biedt een vrijwilligersprogramma aan voor het beschermen van zeeschildpadden in Costa Rica. Haar doel is de bescherming van bedreigde zeeschildpadden en het verbeteren van de leefomstandigheden van de lokale bevolking. Door een inkomen te genereren voor de lokale bevolking met het aanbieden van banen, hopen we de noodzaak tot het stropen van de schildpadden en de eieren weg te nemen. Daarnaast proberen we meer bewustwording op het gebied van natuurbescherming te creëren bij zowel de lokale bevolking als de internationale bezoekers. Het behoud en de bescherming zijn hoofdzakelijk gericht op de bedreigde lederschildpad en de groene zeeschildpadden die in grote aantallen in dit gebied van Costa Rica hun eieren komen leggen.

Locatie

Het zeeschildpaddenproject ligt aan een prachtig geïsoleerd strand, alleen te bereiken per motorboot. Direct achter het project begint de zogenoemde Amazone van Costa Rica, een mangrove regenwoud van rivieren, kanalen en lagunes. Ze vormen een uniek natuurgebied om te bezoeken met ontzettend veel wildlife en prachtige uitzichten over de regenwouden en de Caribische zee. Het zeeschildpadden project is bijna 4 uur reistijd van de hoofdstad van Costa Rica verwijderd en ligt aan de Caribische kust. Ongeveer tien kilometer ten zuiden van het plaatsje Parismina vlakbij de riviermonding van de Pacuare rivier.

Word vrijwilliger

Door deel te nemen aan ons vrijwilligersprogramma voor zeeschildpadden help je niet alleen mee met de bescherming van zeeschildpadden, maar help je ook de leefomstandigheden van de lokale bewoners in dit vaak vergeten gebied van Costa Rica te verbeteren.

La Tortuga Feliz biedt jou een uniek en betaalbaar vrijwilligersprogramma voor zeeschildpadden en een onvergetelijke ervaring in een prachtige natuurlijke omgeving. Wil je graag deelnemen aan ons project? Kijk dan snel of de gewenste datum nog beschikbaar is!

Aankomstdagen zijn alleen maandag en donderdag. Het minimum verblijf is 7 dagen.

JA, IK ZOU GRAAG VRIJWILLIGERSWERK DOEN!

(c) 2018 - La Tortuga Feliz | Made by kitemedia.nl